Een zomer met Seurat: Kröller-Müller vier avonden open met bijzondere concerten in Franse sfeer.

Het Kröller-Müller Museum staat deze zomer helemaal in het teken van de tentoonstelling Seurat. Meester van het pointillisme. Om zoveel mogelijk bezoekers in de gelegenheid te stellen de tentoonstelling te zien, organiseert het museum vier speciale avondopenstellingen, op 12 en 26 juli en 16 en 30 augustus. Het museum is dan tot 20.30 uur geopend en het publiek wordt getrakteerd op een concert in de sfeer van de tentoonstelling, in het Rietveldpaviljoen in de beeldentuin. Er is catering aanwezig, maar iedereen mag natuurlijk ook zijn eigen picknick meenemen.

Programma avondopenstellingen

12 juli om 19.00 uur - concert van Eva sur Seine 
Eva sur seine is een jong gypsyjazz project van het Thomas Baggerman trio en Eva Scholten, voor zowel echte jazzliefhebbers als een meer pop-minded publiek. De band speelde onder andere op: Festival Django Reinhardt in Samois sur Seine (FR), Breda Jazz Festival, Blue Balls Festival, Luzern (CH) en Django á Liberchies (BE). 

Genoten van Eva sur Seine gisteren? Of heb je het moeten missen? Dan hier een korte registratie om nog even (na) te genieten.


26 juli om 19.00 uur -  concert van Suarez
Suarez is een Franstalige akoestische/pop band, afkomstig uit België. Voor hun laatste album ‘En équilibre’ ontving de band binnen drie maanden goud. In Nederland was de band onder andere te zien tijdens het Oerol Festival en Festival Mundial. 

Op 26 juli, tijdens een van de avondopenstellingen trad SUAREZ op in het Rietveld-paviljoen. Het was een sfeervol concert, of veelgehoord: een charmant optreden.


16 augustus om 19.00 uur - concert van Camadou
Singer-songwriter Camadou treedt op met gitarist en fluitist. Haar laatste album ‘Les Autres’ is een verzameling geworden van persoonlijke interpretaties van grote chansonniers. Youtube:http://www.youtube.com/watch?v=GLJwhRg98Uc. 

30 augustus om 19.00 uur -  met concert van Sterre Konijn 
Sterre Konijn is de winnares van het 30ste Concours de la Chanson Alliance Française in 2014. Sterre Konijn heeft een grote liefde voor muziek, taal en theater en treedt op met verschillende ensembles zoals Kobra en Theater Tol. U kon Sterre zien stralen in de lucht boven Paleis het Loo, in de fietstunnel onder het Rijksmuseum en in Brug9 over een Amsterdamse gracht, maar ook in het Concertgebouw en Paradiso. Samen met accordeonist Yvo Staudt won zij in 2014 het Concours de la Chanson Alliance Française. Als duo richten zij zich op Franse, Italiaanse en Nederlandse chansons, en op de Argentijnse tango. Yvo is een muzikale alleseter. Hij treedt op als solist en als begeleider, en speelt alle verschillende muziekstijlen: van modern klassiek tot tango en van jazz tot chanson. Daarnaast is hij componist en arrangeur. Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=9IaiayVNbtI#t=36


De avondopenstellingen komen mede tot stand dankzij de Gemeente Ede. Voor de avondopenstellingen met concert is een geldig toegangsbewijs voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum voldoende. Dit jaar komt het uitgebreide programma van 'Een zomer met Seurat' in de plaats van de Zwoele Zomer.

Home English

Met dank aan

Colofon

Ontwerp en realisatie: Zicht online

Volg ons op

Meer informatie