De tentoonstelling

Voor het eerst toont het museum de belangrijke en geliefde schilderijen van Georges Seurat (Parijs 1859-Parijs 1891) uit de eigen collectie, zoals Le Chahut en de havengezichten aan de Franse Kanaalkust, in een bredere context binnen het oeuvre van de kunstenaar, met een invalshoek die nog niet eerder in een tentoonstelling aan bod is gekomen: het Franse symbolisme. De opvattingen van Seurats symbolistische tijdgenoten dienen als uitgangspunt bij het duiden van de ontwikkeling en betekenis van zijn werk. 

Seurat overlijdt al op de leeftijd van 31 jaar en maakt in zijn korte carrière maar zo’n 50 schilderijen. In de tentoonstelling zijn 23 van zijn schilderijen en 24 tekeningen te zien. Met 40 bruiklenen van musea en particuliere bruikleengevers van over de hele wereld is het de eerste keer dat het geschilderde en getekende oeuvre van Seurat op zo’n grote schaal in Nederland te zien is. Zelfs Le Cirque, het laatste werk dat Seurat schildert, komt naar Otterlo. Dit topstuk uit de collectie van Musée d’Orsay wordt zeer zelden uitgeleend. 


Film: Bert Koenderink / Multimedia
Muziek/music: Hubert-Jan Hubeek, Jur de Vries, Merlijn Verboom

Tentoonstellingsfolder
De folder van Seurat. Meester van het pointillisme is verschenen in een Nederlands/Engelstalige versie en een Frans/Duitse versie. 

Download de folder NL/EN FR/DU

Voor de toeristische branche is de folder ook op aanvraag beschikbaar. Mail hiervoor naar: marketing@kmm.nl.

Seurat in het Kröller-Müller - Cinemec filmjournaal

Dit item over de tentoonstelling Seurat. Meester van het pointillisme is door Cinemec Ede gemaakt voor het cultuurfestival Gelders Goed. 

Home English

Met dank aan

Colofon

Ontwerp en realisatie: Zicht online

Volg ons op

Meer informatie